Taula Rodona i concert al mercat per commemorar el Dia Internacional del Comerç Just a Manresa

  • L’acte s’encetarà amb Rosa Guinot, membre fundadora d’Alternativa3 i la visió d’Arcadi Oliveres per construir un món més just, a través de l’editora de ‘Paraules d’Arcadi’, Mar Valldeoriola.
  • La Supercoop i la Fundació Vicente Ferrer explicaran dues experiències locals en un acte que conclourà amb el concert de Guillem Roma
  • La jornada tindrà lloc el dia 8 de maig, a les 11:30h, a la Plaça del Mercat Puigmercadal

 

El pròxim dissabte dia 8 de maig a les 11:30 tindrà lloc a la Plaça del Mercat Puigmercadal una taula rodona amb experiències locals i globals per commemorar el Dia Internacional del Comerç Just. L’acte s’encetarà amb un record especial per a l’activista Arcadi Oliveres, recordarem la tasca de tota una vida amb el testimoni de Mar Valldeoriola,  editora de ‘Paraula d’Arcadi’ i autora del seu pròleg. Amb ella, parlarem sobre la visió de l’Arcadi sobre les dinàmiques de consum a escala internacional. L’acompanyarà Rosa Guinot, membre fundadora d’Alternativa3, que aprofundirà en el poder transformador del comerç just.

A la segona part de l’acte es conformarà una taula d’experiències locals amb el projecte de la Supercoop, primer supermercat cooperatiu de Catalunya, i la Fundació Vicente Ferrer. La jornada, organitzada per l’Ajuntament de Manresa i la Casa Flors Sirera, es tancarà amb el concert del músic Guillem Roma, un músic de la Catalunya Central que regala creativitat, riquesa musical i l’oportunitat de compartir “molts racons màgics que ofereix la vida”.

L’acte està emmarcat dins de la campanya a nivell català ‘Jo Trio’, de La Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques. Justament aquesta entitat aportarà a l’acte l’exposició ‘Exposició Comerç Just, Finances Ètiques i Economia Social i Solidària’, que mostra les diferències entre el model capitalista i les alternatives des del Comerç Just, les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària, com un cercle que tanca el mercat social.

Les places per accedir a la taula rodona i al concert són limitades i gratuïtes, i s’han de reservar prèviament enviant un correu a florssirera@ajmanresa.cat. Si es volen inscriure diverses persones que formen part de la mateixa bombolla de convivència, cal especificar-ho al correu.

No és casual que l’acte tingui lloc a la Plaça del Mercat Puigmercadal. El comerç de proximitat i el comerç just formen part d’un mateix model d’economia que posa al centre les persones i el respecte al planeta. El Dia Internacional del Comerç Just neix amb l’objectiu de reivindicar el poder que tenim com a consumidors i consumidores per dibuixar el món on volem viure. Precisament el manifest del 2021, fa una crida a reconstruir la societat postcovid des d’un  model econòmic que no generi més desigualtat.

La jornada compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, del Mercat Puigmercadal i de l’entitat local Justícia i Pau i se celebra en paral·lel a molts municipis catalans.

X