MISSIÓ ENTITATS TÈXTILS

COTO ROIG
Cotó Roig és una iniciativa que vol mostrar una altre manera de fer tèxtil des de la matèria primera fins a la peça de roba, oferint tota la traçabilitat del producte, des del que tenim més proper amb total transparència.
Cotó Roig no fa moda, fa teixits i peces de roba bàsiques, peces atemporals que es fan servir en el dia a dia.

MACROPUS
Macropus significa cangur en llatí i neix de la necessitat de poder tenir productes essencials en la maternitat i la criança.
El porteig, l’embaràs i la lactància materna, la criança amb afecció i incloure la paternitat dins la criança dels fills son els principals factors que afavoreix la marca, a més de, fomentar la igualtat de gènere fent productes unisex i amb tan sols dues talles.
https://macrop.us/ca/sobre-nosaltres/

TALLER DE LA TIETA
Taller de la Tieta és un petit projecte que construeix petits objectes, als inicis feien productes només per a nadons però mica en mica han anat ampliant el públic, sobretot amb productes cap al sector ZERO WASTE.
El 16 d’Octubre de 2020 es va obrir la botiga física dins d’un Viver d’artesania de Manresa (ARTÍFEX).
Web: http://www.tallerdelatieta.com

WELI WELI
Weli Weli és una marca de roba i complements confeccionada al sud de Senegal per una cooperativa de 7 dones. El gran distintiu de la marca és la tela wax, una tela de cotó encerada plena de colors i estampats, una tela plena de vida!
La roba és divertida i alegra i no pretèn seguir una moda establerta, sinò ser apreciada per aquella persona que la vestirà buscant la comoditat i la practicitat del dia a dia aportant un toc diferent, únic i exclusiu.
La nostra missió és fomentar el desenvolupament de l’economia del Senegal i contribuir en l’empoderament de les dones senegaleses.
www.weliweli.org

MOLTACTE
Moltacte és un inciativa que pretén construir una empresa saludable i sostenible, que promou oportunitats d’inclusio,́ i en la qual les persones son el centre i el motor del desenvolupament.
El centre de la seva actuació és per afavorir la salut mental de les persones i, de manera prioritària, la d’un col·lectiu de la nostra societat totalment invisibilitzat: les persones diagnosticades de trastorn mental. Disposen d’una cadena de botigues outlet a través de les quals les marques de moda poguessin donar sortida als seus estocs a la vegada que generen llocs de treball saludables on cada persona es pot sentir part d’un equip i desplegar tot el seu potencial.
www.moltacte.com

COMERÇ JUST
L’Associació comerç just i el consum responsable es una entitat compromesa amb la promoció dels principis del comerç just perquè és una forma de crear un món on cada persona pugui viure del propi treball i amb dignitat. Amb la venda de productes volen que cada poble pugui gaudir dels propis recursos i potencialitats en harmonia amb el medi ambient i la comunitat internacional.
justisolidari@gmail.com
https://www.instagram.com/comercjustmanresa/

SOLIDANÇA
Solidança és una botiga de roba de segona mà i per tan la porta d’entrada per a treballar des de la perspectiva de la gestió integral dels residus i la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat. D’aquesta manera promouen l’economia circular i generen oportunitats per als col.lectius en risc.
https://solidanca.cat/botigues
ARMARI ECO

L’armari d’eco és una botiga ubicada al centre històric de Manresa, és una botiga de petit format que pretén potenciar la proximitat i el tracte personalitzat, on hi trobaràs peces d’autor úniques, fetes a mida i confeccionades de forma artesanal i presentades com a objecte artístic.

KILLING WEEKEND
Killing Weekend és la marca de disseny de moda que treballa de manera creativa i conscient per aportar a la comunitat un producte dissenyat i produÏt responsablement.
El 2015 s’obre la primera botiga Killing Weekend al Centre Històric de Manresa. El “laboratori”, com el denominen els fundadors, és un centre d’aprenentatge i evolució. Un lloc on a base de prova i error Killing Weekend forma la seva pròpia identitat. Disseny local, produccions conscients i trencar amb les normes establertes fins ara, en el món de la moda, són alguns dels punts referents de l’empresa.
Aposten per crear un concepte de marca amb valors i que va més enllà del mateix producte, on les conviccions dels mateixos fundadors es reflecteixen en cada decisió que prenen.

FUNDACIÓ VICENÇ FERRER
La roba i els complements que es fabriquen des de la Fundació Vicenç Ferrer formen part del projecte de comerç just de col•laboració activa, que té com a objectiu millorar les condicions de les dones de la India que formen part d’aquest projecte. Tots els productes de col•laboració activa son fets de manera artesanal per dones amb discapacitat. Aquests tallers favoreixen la seva autonomia i els ofereixen noves oportunitats.
Els principis de comerç just es sintetitzen en: condicions laborals i sous adequats de les persones productores, igualtat de gènere, cooperativisme, lliure d’explotació infantil, respecte al medi ambient, relacions comercials estables i reducció d’intermediaris, productes de qualitat i valoració de la diversitat cultural.
https://fundacionvicenteferrer.org/es/

