Qui som

Qui som

La regidoria de Cooperació té com a motor bàsic sumar diferents iniciatives de Manresa per tal de treballar activament per a la justícia i la cultura de la Pau, contribuint a eradicar les causes de les desigualtats tant a la nostra ciutat com de forma global.

La nostra visió parteix d’una concepció del món i de les relacions que:

  • Garanteixi la igualtat de drets i el respecte a les diferents sensibilitats i estils de vida
  • Promogui l’ aprenentatge compartit i el treball en xarxa
  • Potenciï formes de vida harmòniques amb les altres persones i el planeta
  • Posi en valor la riquesa humana i cultural de diferents societats i trenqui els tòpics d’un únic model de vida i desenvolupament

Per avançar cap aquest model de societat és imprescindible el treball compartit entre l’administració local i el teixit associatiu de la ciutat. Per aquest motiu, la regidoria de Cooperació prioritza el consens i el treball compartit amb el Consell Municipal de Solidaritat, òrgan de participació ciutadana de l’àmbit de la Cooperació.

Fruit d’aquest treball conjunt de la regidoria de Cooperació i el Consell Municipal de Solidaritat, es va posar en funcionament la Casa per la Solidaritat i la Pau, Flors Sirera. Aquest equipament municipal és el punt de trobada de les iniciatives que promouen la Cultura de Pau, la interculturalitat i la Cooperació a la nostra ciutat. Espai obert i d’acollida de qualsevol persona o entitat disposada a “canviar el món” i fer de les utopies el full de ruta d’una ciutat compromesa amb l’educació en valors i la justícia.

X