CONCERT PER LA PAU

Manresa amb el poble d’Ucraïna

(NOTA DE PREMSA)

El concert es farà el 29 d’abril i comptarà amb les actuacions de músics manresans com Natxo tarres amb les joves de Bots pel Canvi, Sara Roy, Celeste Alías i Santi Careta, entre d’altres, i dels cors del Conservatori de Música. Els fons que es recullin es destinaran a projectes d’ajuda humanitària a Ucraïna i a països fronterers, a través de les ONGD Caritas, Creu Roja, Comunitat de Sant’ Egidio i Associació Catalana per la Pau.

La campanya “Manresa amb el poble d’Ucraïna”, impulsada per l’Ajuntament de Manresa amb el suport de diverses entitats, ha organitzat per al divendres 29 d’abril, a les 8 del vespre, un concert per la pau al Teatre Conservatori. Diferents músics i grups manresans, com Natxo Tarrés, Sara Roy i Celeste Alías, ja han confirmat la seva actuació en el concert, que destinarà els fons que es recullin a projectes d’ajuda humanitària a Ucraïna i a països fronterers. Les intervencions musicals es combinaran amb els testimonis de diferents col·lectius de la ciutat i de les organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD) que treballen sobre el terreny.

El Teatre Conservatori ja va acollir fa cinc anys activitats de suport a la població que patia el conflicte de Síria. El concert del 29 d’abril repetirà aquella experiència per mostrar la solidaritat amb el poble d’Ucraïna, però també tindrà un record especial per a tota la població que pateix a diferents punts del planeta les conseqüències de les guerres.

Durant la presentació avui del concert, el regidor de Nova Ciutadania i Cooperació, Jamaa Mbarki el Bachir, ha destacat que “Manresa sempre ha estat una ciutat acollidora i compromesa amb la cultura de la pau i la justícia”. Tal i com ha afegit, “en el seu moment, ja es va fer un concert de suport al poble de Síria i ara toca fer-lo amb Ucraïna, per tal que la ciutadania pugui expressar-hi el seu suport”. I ha fet una crida a tots els manresans i manresanes a assistir-hi.

Per la seva banda, la regidora d’Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina, ha assenyalat que, des que Rússia va iniciar l’atac a Ucraïna, “hem estat molt coordinats amb les entitats que estan fent la feina al territori, ja que fan una feina humanitària imprescindible”. Ara, ha afegit, “hem vist la necessitat de fer el concert solidari per donar suport econòmic al projecte” i ha agraït a tots els músics que han volgut participar del concert.

Nou artistes i grups musicals de Manresa, confirmats al concert

El concert compta de moment amb nou cors i músics: en representació del Conservatori Municipal de Música, actuarà el Cor Juvenil Sons, dirigit per Francesc Vallès; el Cor Belts, dirigit per Celeste Alías; i el Grup Vocal Cromàtics, dirigit per Joan Pau Chaves. L’Esclat estarà present amb el Combo de l’Esclat dirigit per David Martell. També es comptarà amb el Cor Incordis, dirigit per Josep Maria Vilar, i l’Oyuna Baturoba Grup. També actuarà en Natxo Tarrés conjuntament amb les joves de Bots pel Canvi i, finalment, Sara Roy i Celeste Alías en solitari.

Les entrades tindran un cost de 10 euros i es podran adquirir a través de la web del Kursaal a partir del 21 d’ abril, o bé una hora abans de l’inici del concert al mateix Teatre Conservatori. El mateix dia, i a proposta de l’Associació Amics de la Unesco a Manresa, es podran adquirir samarretes amb un missatge sobre la pau. La iniciativa, que l’entitat ha treballat amb el Rotary Club, recull la idea d’un grup d’infants que volien fer una proposta solidària.

Els diners de les entrades es destinaran a projectes d’ajuda humanitària

Tots els fons es destinaran a projectes d’ajuda humanitària a terreny, tant a les zones frontereres amb Ucraïna com per a la població del país. Els projectes continuen donant resposta a ajuda humanitària de primera necessitat, com ara material sanitari, aliments, adequació d’espais d’acollida, corredors humanitaris i reagrupament familiar.

Els recursos es canalitzaran a través de les entitats manresanes que ja realitzaven projectes a la zona abans del conflicte, com són ONGD Caritas, Creu Roja, Comunitat de Sant’ Egidio i Associació Catalana per la Pau.

Les persones que no puguin assistir al concert poden fer les seves aportacions a través dels números de compte que les entitats han posat a disposició o de les guardioles de la campanya que es poden trobar a diferents barris, en col·laboració amb la Federació d’Associacions de Veïns. En concret, disposen de guardioles el mateix local de la federació i les associacions respectives de Barriada Saldes i Plaça Catalunya, Sagrada Família, Cal Gravat i Passeig i Rodalies.

L’Ajuntament de Manresa destina 19.000 euros a projectes d’ajuda humanitària

D’altra banda, l’Ajuntament de Manresa ha fet una aportació de 19.000 euros en ajuda humanitària. La meitat d’aquest total, 9.500 euros, s’ha destinat a ajuda humanitària a Ucraïna (5.500 euros a través del Fons Català de Cooperació i 4.000 euros per a les entitats de Manresa amb projectes al terreny). L’altra meitat, 9.500 euros, s’ha destinat, a través del Fons Català, a projectes d’ajuda humanitària per a persones refugiades afectades per conflictes d’altres zones, especialment l’Orient Mitjà.

El concert solidari de Manresa es complementa amb d’altres propostes per insistir en el treball per al diàleg i la pau. Una de les activitats va adreçada a escoles i instituts i consisteix en reflexionar sobre les alternatives que tenim per prevenir els conflictes. En el cas de les escoles de primària, la iniciativa es culminarà amb Le Voyage, un espectacle que tracta de forma sensible l’impacte de les guerres i l’exili.

L’Ajuntament de Manresa ha promogut en diferents ocasions actes de suport cap a poblacions que pateixen les conseqüències de la guerra. Aquestes mostres de solidaritat continuen sent molt necessàries i canalitzen les ganes d’aportar un gra de sorra per la pau des de la ciutat.

ACTUACIONS MUSICALS:

Natxo Tarrés + Bots pel Canvi

Natxo Tarrés: músic i activista. A banda de la seva faceta durant 25 anys com a membre del grup Gossos, a banda de la música participa en paral·lel en diversos projectes vinculats a la transformació, tant a la personal, social com l’ecològica.

Compartirà escenari amb el projecte Bots pel canvi, una orquestra de pilotes que no només fa música per cantar i per ballar, sinó també per empoderar i ajudar a créixer els joves amb menys oportunitats o aquells que pateixen una situació de risc.

https://www.natxotarres.cat | https://www.regio7.cat/bages/2021/12/25/bots-pel-canvi-transformacio-personal-61016801.html

Sara Roy

La Sara Roy arriba per quedar-se, i arriba trepitjant molt fort. És d’aquelles persones que no entenen la vida sense la música i es nota, és cantant i compositora i des dels 12 anys que li canta a la vida amb un estil totalment propi. Després de trepitjar molts escenaris com a cantautora i regalar-nos temes acústics i covers a les xarxes socials, la Sara publicarà el seu primer disc aquesta primavera (Halley Records, 2021). Un disc amb una producció de pop internacional per descobrir la seva veu tant personal, alegre, intimista i propera. El presentarà amb la seva banda i descobrireu una nova Sara, recorrent tot l’escenari amb energia. La manresana, acompanyada d’una banda femenina i extraordinària, ha apostat per la sinceritat i l’autenticitat. Esperem que pugueu viure la potència i tendresa de la Sara, la seva veu us acaronarà i us farà ballar l’ànima.

https://es.heysararoy.com/

Cor Belts
(Conservatori de Manresa)

El Cor Belts el formen 11 joves amants de la veu del conservatori de Manresa. 11 joves amb ganes d’experimentar i jugar amb les seves veus. Sonen amb vida i són alegria.

Grup Vocal Cromàtics

L’any 2016 neix al Conservatori Municipal de Música de Manresa un grup vocal entès com una assignatura que pretén acostar i treballar un repertori de música moderna popular amb músics de grau professional.
El resultat ha estat tota una revelació. Malgrat encara ser una formació jove, l’entusiasme d’aquests 8 nois i noies i la seva capacitat i qualitat musical fan que el grup us presenti un repertori variat i “cromàtic” on trobareu des d’ standars de jazz, passant per la nova cançó i arribant al pop més actual.
Yaïndé Djibo, Tània Torra, Marta Monrós, Marta Núñez, Maria Torras, Núria Casas, Joan Ferrer, Àlex Fernàndez i Quim Ventura.

Director: Joan-Pau Chaves. | https://www.youtube.com/watch?v=zLuX13a4-MA

Celeste Alías

Cantant, improvisadora i compositora.
És una cantant inquieta, curiosa i eclèctica. El jazz l i obre les portes a la l l ibertat interpretativa i la improvisació. Actualment és en una de les cantants més versàtils i originals del panorama vocal del país. Està en actiu en diverses formacions amb el resultat d’una intensa activitat concertística, col·laborant amb músics de renom com són Marco Mezquida, Oriol Roca, Santi Careta, Albert Cirera. A nivell interdisciplinar té un fort l l igam amb la poesia, l dansa i l ‘art plàstic. Recentment ha estrenat el seu espectacle “Tranqui la, Celeste Canta Chavela”. Combina la seva vessant com a intèrpret i creadora amb la docència, exercint de professora al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i al Conservatori Professional de Manresa.

https://www.youtube.com/watch?v=I1m7CsFKtCU

Combo “Free Password” de l’Esclat

El Combo “Free Password” és un dels grups instrumentals de l’Esclat, escola de música que enguany celebra els seu 45è aniversari. Aquest combo està dirigit pel professor i saxofonista Pep Bashi i està format per noies i nois d’entre 14 i 16 anys: Biel Gavilan (saxo), Abril Valera (flauta travessera), Roger Gómez i Clara Pla (guitarres elèctriques), Martí Porta (piano), Robert Torné (baix) i Josep Pla (bateria). El repertori del grup treballa peces d’estils diversos del rock català i el pop-rock anglosaxó.

Pep Bashi- saxo i direcció / Biel Gavilan – saxo / Abril Valera -flauta travessera / Roger Gómez – guitarra elèctrica / Clara Pla – guitarra elèctrica / Martí Porta – teclat / Robert Torné – baix / Josep Pla – bateria

Cor Juvenil Sons
(Conservatori de Manresa)

El Cor Juvenil del Conservatori Municipal de Música de Manresa es va fundar l’octubre de 1992. Actualment sota el nom de Cor Juvenil del CMMM hi ha dos cors: Cor Juvenil “CANTABILE” del CMMM, integrat per nois i noies de 12 a 16 anys. Cor Juvenil “SONS” del CMMM, integrat per noies de 16 a 26 anys. Les veus blanques i veus femenines ha estat des de l’inici l’empremta principal del Cor Juvenil que li dóna aquest so tan característic. Format per alumnes actuals i exalumnes del Conservatori, ofereixen un ampli repertori de tots els estils i èpoques, ja que això és part de la seva educació musical. Des de la seva fundació aquesta formació ha estat dirigida pel professor del centre Francesc Vallès, i com a cor de conservatori la raó de la seva existència és bàsicament pedagògica. Com a exemple del seu repertori, al marge de la música popular, espirituals negres i cançons de tota mena, ha interpretat obres de major envergadura com ara: Stabat Mater de J.B. Pergolesi; Four Songs de J. Brahms; A Ceremony Of Carols de B. Britten; Messe Basse de G. Fauré, Liturgical Suite de E. Butler, Laudate Pueri de F. Mendelssohn, entre altres.

Oyuna Baturova Grup

L’Oyuna Baturova Grup us proposa un viatge musical basat en la trajectòria vital i artística de la seva cantant, des de les estepes de Sibèria fins a la mar Mediterrània. Dos mons i dues sonoritats separades per milers de quilòmetres però que conflueixen a la seva ànima i que, per diferents que siguin, s’expressen amb total naturalitat. | https://www.facebook.com/oyunabgrup/

Incordis

El cor Incordis es va fundar el maig del 2013 a redós de l’Ateneu La Sèquia, de Manresa. Des de la seva fundació ha centrat el seu repertori en cants de lluita i cants per a la igualtat i la solidaritat, i tant ha actuat en concerts com ha posat la seva veu en actes reivindicatius d’índole diversa. Al llarg d’aquest anys ha estat a actiu també a l’hora de promoure les relacions entre els diversos cors socials de Catalunya. En aquests moments l’integren més de 30 cantaires. | https://www.facebook.com/cor.protesta

Si teniu propostes o dubtes ens els podeu fer arribar a:
X