La nostra visió parteix d’una concepció del món i de les relacions que:
L’Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, té l’oportunitat de recollir les inquietuds d’aquesta i treballar plegats vers el món on ens agradaria viure. Per aquest motiu, escoltant les propostes de les ONGD de la ciutat, es va crear la regidoria de Cooperació l’any 1995, el mateix any que es va constituir el Consell Municipal de Solidaritat.
Des de l’any 1995 és molt el treball realitzat i la creativitat i compromís del Consell, l’òrgan de participació més antic de la nostra ciutat. Durant aquests anys, hem après conjuntament i hem fet evolucionar el model de Cooperació. Aquest sempre s’ha basat en una relació horitzontal i de justícia entre persones i països i ha estat essencialment una eina d’educació en valors: com mirem altres realitats? com ens posicionem? quina és la nostra empremta, tant personal com de ciutat, sobre el món?
Tenim un únic planeta, som una única humanitat i comptem amb la meravellosa capacitat de crear plegats un món amb espai i dignitat per a tothom.
Què és la Justícia Global?
Per avançar cap aquest model de societat és imprescindible el treball compartit entre l’administració local i el teixit associatiu de la ciutat. Per aquest motiu, la regidoria de Cooperació prioritza el consens i el treball compartit amb el Consell Municipal de Solidaritat, òrgan de participació ciutadana de l’àmbit de la Cooperació.
Fruit d’aquest treball conjunt de la regidoria de Cooperació i el Consell Municipal de Solidaritat, es va posar en funcionament la Casa per la Solidaritat i la Pau, Flors Sirera. Aquest equipament municipal és el punt de trobada de les iniciatives que promouen la Cultura de Pau, la interculturalitat i la Cooperació a la nostra ciutat. Espai obert i d’acollida de qualsevol persona o entitat disposada a “canviar el món” i fer de les utopies el full de ruta d’una ciutat compromesa amb l’educació en valors i la justícia.
Volem abordar els reptes del segle XXI i generar tant reflexió sobre les causes de les desigualtats com convidar a abraçar un estil de vida que posi al centre el bé comú.
“ La naturalesa de l’ésser és molt més cooperativa i altruista que competitiva i egoista. Podem construir sistemes socials que es basin en el millor de la naturalesa humana, que proporcionin treball digne i amb sentit al servei del bé comú. Però cal un profund canvi d’orientació i de valors. Les comunitats indígenes ho denominen bon viure, sumaq kausay. Parlem d’una relació harmoniosa amb la vida” (Jordi Pigem)
OBJECTIUS
TEMÀTIQUES