Temps de Canvi – Exposició


És temps de canviar les nostres visions i accions, i descobrir que cadascú de nosaltres podem contribuir perquè la pau sigui present, real i tangible.

La pau és un dret humà universal: totes i tots tenim dret a viure en pau. No només sense conflictes armats, sinó en comunitats segures i saludables, on tots els drets siguin assolits i garantits. Construir pau vol dir viure i respectar el drets individuals, col·lectius i dels pobles, tant els drets civils i polítics com els econòmics, socials, culturals i ambientals. I per això, és urgent una educació integral que promogui una cultura activa de pau i bon viure col·lectiu.

Commemorant el Dia Internacional dels Drets Humans, des dels programes de Cooperació, Economia Social i Solidària i Comerç de l’Ajuntament de Manresa, hem generat la campanya Temps de Canvi. Aquesta exposició fotogràfica, creada amb el fotògraf Oriol Segon Torra, n’és l’expressió visual. 

Temps de Canvi vol reflexionar i mostrar el repte i el poder de la ciutadania organitzada per aconseguir una societat de pau a nivell local i global, per defensar i exercir els drets humans mitjançant la convivència pacífica i el consum conscient com a alternatives socials constructives i possibles contra tot tipus de violències, tant les més visibles i directes com les més subtils o amagades. 

L’exposició Temps de Canvi aborda diferents reptes d’una pau positiva: convivència i diversitat; justícia i equitat; educació transformadora; seguretat i desarmament; economia social i solidària; comerç local; comerç just internacional i sostenibilitat ambiental. Fem créixer la consciència i les accions, per, plegades, afrontar aquests temps de canvi!

Clica en cada fotografia i tema per a més informació:

X