Els canvis que aspirem viure les societats del segle XXI depenen essencialment de les prioritats i estils de vida de les persones que hi formem part. Si volem construir unes relacions estre països respectuoses i que ens facin sentir ciutadans i ciutadanes globals, és urgent crear condicions per incidir en l’autoconeixement, la interacció enriquidora i la capacitat d’analitzar el món. El Pla d’Educació per al desenvolupament és aquest full de ruta que facilita eines per analitzar les actituds personals, el nostre impacte en la cohesió social i la nostra coresponsabilitat en el que avui és el món.
Trobaràs propostes adaptades a diferents públics i interessos.
Les activitats del Pla es porten a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Plantem llavors per promoure persones compromeses amb crear societats equilibrades i justes.
Volem ser aliats de l’educació en valors que es realitza als centres educatius. Per aquest motiu oferim activitats que faciliten l’obertura de la mirada al món i el paper que podem tenir cada persona en la millora del nostre entorn.
La metodologia és participativa i vivencial i podeu sol·licitar els tallers de forma gratuïta.
I si vols que treballem algun tema específic sobre pau, drets humans i/o prevenció de conflictes, també ens pots contactar per treballar conjuntament la proposta. Sol·licituds a eduperlapau@ajmanresa.cat
Podeu consultar el continguts al següent enllaç:
Vols conèixer què fem als centres educatius?
UNA PORTA AL MÓN. Casa Flors Sirera.
Al nostre planeta tot està connectat. Cada vida depèn de les altres. I cada organització que treballa per la justícia obre una nova porta al món. Aquest vídeo comparteix la feina d’Educació per la Justícia Global que fa més de 10 anys realitza la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera amb la participació d’infants, educadores, activistes, entitats i institucions de de Manresa, de Catalunya i d’altres països.
Perquè no només l’escola educa, tenim molts altres espais de la ciutat enriquidors on poder organitzar activitats o col·laborar en les seves propostes. Si vols organitzar formació en Cultura de Pau als grups on participes, pots comptar amb les activitats de la Casa Flors Sirera: interculturalitat, consum conscient, drets humans, comunicació no violenta… podem fer un taller “a mida” de les vostres necessitats. Contacta’ns.
El procés participatiu i intensiu d’arts escèniques de MOU-Teatre és un procés creatiu d’una obra de teatre que pren com a temàtica un problema social d’abast global però contextualitzat a la ciutat, intensiu en hores, totalment participatiu i obert tothom. El procés es divideix en 3 parts, una jornada de debat i reflexió sobre el tema escollit, on participen persones vinculades directament o interessades en la problemàtica, el procés creatiu participatiu i la posada en escena, la qual va acompanyada d’un debat posterior amb el públic.
En destaca el fet de que es visibilitza i es dona veu als col·lectius de la ciutat que no solen tenir espais per a explicar en primera persona les seves experiències, el que té un impacte positiu en el reconeixement i autoestima d’aquestes persones. A més es sensibilitza a la població sobre la problemàtica en qüestió i es promou una mirada crítica constructiva que ens apropi a un model de societat més plural i equitativa, permetent construir aliances entre diferents agents del teixit cultural i social del municipi.
Aquest projecte esta organitzat conjuntament per la sala de teatre Els Carlins, la companyia teatral Cia Sargantana i les regidories d’Inclusió Social, Cultura, Joventut, Cooperació, a més d’altres segons la temàtica escollida, el que li dona un caràcter molt transversal.
Actualment ja han tingut lloc 5 edicions sobre el dret al refugi, la violència de gènere, el comerç just, la solitud no volguda i la mort digna.