Creiem en el poder de cadascun de nosaltres en influir en les realitats que no ens agraden des de les nostres actuacions quotidianes: el nostre estil de vida condiciona directament el món on vivim. Hem de creure en el poder de transformacions de la nostra forma de viure.
Saps qui cus la roba que portes? Saps on van els teu estalvis? Saps que hi ha en una tassa de cafè? Són preguntes que determinen el món on vivim.
Les activitats de sensibilització donen a conèixer la importància de la sobirania alimentària, d’ un model agroalimentari sostenible, del comerç de proximitat i del comerç just i de la banca ètica.
El model de Cooperació que impulsem des de Manresa es basa en crear relacions equilibrades i respectuoses entre persones i països. Per això, la difusió del comerç just ha esdevingut una eina imprescindible d’eradicació de la pobresa, ja que vol incidir directament en les causes que provoquen conflictes i desigualtat: els abusos del model convencional de comerç internacional
El comerç just esdevé una alternativa imprescindible:
CAFÈ Manresa és una mostra del compromís de la nostra ciutat amb el comerç just. Per què el cafè?
El compromís del comerç just és oferir una alternativa viable per als productors i productores. El cafè de comerç just té una acreditació internacional que avala que s’ha pagat un sou just, que no hi ha explotació infantil i que es respecten els drets de gènere, la cohesió social i el medi ambient.
Per a difondre el comerç just, Manresa participa a la Xarxa de Cafè Ciutat formada per 11 municipis compromesos amb el comerç just com a una bona pràctica que transforma les desigualtats. Cada municipi compta amb un cafè de comerç just amb el nom de la ciutat.
Una celebració de ciutat a la llera del riu que agrupa les ganes de crear societats diferents: pots venir a gaudir del dia o participar més activament com a voluntariat o mostrant la teva experiència!
Aquesta iniciativa té l’origen en les primeres fires de comerç just i inclusió social que es celebraven entorn el dia internacional del comerç just al mes de maig i en la Festa del Riu que es va iniciar l’any 2018 en el marc de Manresa Capital de Cultura.
La banca ètica és un heterogeni conjunt d’entitats bancàries especialitzades en el finançament dels col·lectius més desafavorits, les entitats d’economia social, les ONG i les empreses més responsables amb el seu entorn humà, social i ecològic. Aquestes només inverteixen en aquells negocis rendibles que representen un benefici social i mediambiental i que aporten una millora de la societat.
Coneix les alternatives perquè els teus estalvis formin part d’una banca “neta”:
Per què?
“3 de 4 armes no es podrien fabricar sense les inversions de la banca”