Concert per la Pau – Manresa amb el poble d’Ucraïna

CONCERT PER LA PAU

Manresa amb el poble d’Ucraïna

El passat 26 d’abril de 2022 va esdevenir a Manresa el Concert per la Pau, Manresa amb el poble d’Ucraïna. L’acte va ser impulsat per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de Solidaritat i va ser coordinat per la Casa per la solidaritat i la Pau flors Sirera.

Gràcies a aquesta diada es van recaptar 2.720€ amb les 322 entrades venudes i 480€ amb les semarretes que van crear els Amics de la Unesco i Rotary Club.

Aquests diners aniran destinats a organitzacions humanitàries que treballen sobre terreny: Càritas, Creu Roja, Comunitat Sant’Egidi i Associació Catalana per la Pau.

El concert va comptar amb la participació desinteressada de:
· Cor Juvenil Sons (dirigit per Francesc Vallès, Conservatori de Manresa)
· Grup vocal Cromàtics (dirigit per Joan-Pau Chaves, Conservatori de Manresa)
· Cor Belts (dirigit per Celeste Alías, Conservatori de Manresa)
· Cor Incordis
· Oyuna Baturova Grup
· Sara Roy
· Natxo Tarrés
· Celeste Alías
· Bots pel Canvi (Basketbeat)

Conjuntament amb aquestes actuacions vam comptar amb lectures de textos sobre la pau per part de les ucraïneses Irina Murshkovska i l’Olga i les sirianes Tasnim Noueir i Adnan Almousa. Totes elles parlant sobre el model de pau que volem aconseguir i les sensibilitats de cadascuna d’elles. Denúncia i reflexió alhora. Paraules sobre les causes de la guerra i el treball per la pau; humanitat i guerra. Refugi, exili i solidaritat.

L’Alcalde de Manresa, en Marc Aloy, va aportar un missatge de lluita compartida i de pau, mostrant Manresa com una ciutat d’acollida i compromesa amb la pau positiva i en contra d’alimentar les guerres de cap mena.

L’acte de gairebé dues hores, conduït per Pol Rodríguez, va ser tot un èxit gràcies a la coordinació de l’equip de Flors Sirera juntament amb els tècnics de so i llums de la sala que van aconseguir un espectacle rodó a nivell de contingut i tècnic.

Donem les gràcies a totes les persones que vau acudir a l’acte i a tots els músics i testimonis per aportar el vostre temps.

Seguirem treballant per la pau des de la sensibilització i la feina diària a les escoles i als carrers de Manresa.

 

Si teniu propostes o dubtes ens els podeu fer arribar a:
X